Over ons

In de basis is Van de Beeten BV te omschrijven als een echt familiebedrijf.

Vanuit het traditioneel agrarisch (melkvee) bedrijf , opgericht door Cor van de Beeten, werden vanaf de beginjaren 60 de activiteiten uitgebreid met loon– en grondverzet. In de weide omgeving werd Loon- en grondverzetbedrijf C. van de Beeten vooral bekend om de grote, nieuwe, mooie en vooral schone Fendt tractoren met als eye-catcher de witte wieldoppen. Vanuit daar is het logo CB ontstaan; de initialen van Cor van de Beeten in de ‘vorm’ van een tractor met de kenmerkende witte wieldoppen.

Zoon Bas van de Beeten, al van kleins af aan druk werkend met tractoren en machines had zijn interesse in het grondverzet en transport, en veel minder in de voortzetting van de agrarische activiteiten. Zijn voorkeur voor groot materieel en vrachtwagens kwam tot uiting in een sterke groei van het wagen- en machinepark. Vader Cor en zoon Bas trokken gezamenlijk op. Maar het logo was nog altijd toepasselijk; de initialen CB konden mooi gelezen worden voor de eerste letters van de voornamen van de beide directeuren Cor en Bas.

Later in 2009 werden de activiteiten hoofdzakelijk geënt op grondverzet, transport en cultuurtechniek. De machines voor het loonwerk werden verkocht, maar de tractoren met de witte wieldoppen bleven bestaan.

   

In 2012 hebben Van de Beeten Loon en Grondverzet B.V. en Meulendijks Bulldozer en Transport B.V. hun krachten gebundeld onder de naam: Van de Beeten Meulendijks B.V.

Ruim vijf jaar lang is er onder deze naam gewerkt en in 2017 was de tijd rijp om verder te gaan onder de naam: Van de Beeten BV. Een nieuw logo, zoals hierboven te zien is, een nieuwe merknaam en een nieuwe slogan werden net voor de bouwvak 2017 gelanceerd. Een fantastische onthulling in de Koekbouw te Veghel in het bijzijn van het voltallige personeelsbestand, vrienden en bekenden.

De focus van het bedrijf is vanaf dan gericht op een drietal pijlers:

  • Grondverzet en transport in de Infrawerken
  • De inrichting van buitenruimtes, waaronder de aanleg van hippische bodems
  • De verhuur van grondverzetmachines en transportactiviteiten voor derden

De toekomst?
We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar met een derde generatie van Van de Beeten zou het logo met de letters CB nog altijd van toepassing kunnen blijven.

Het team
Ook in het team van Van de Beeten ligt een solide, sterke basis. Menig medewerker is ooit bij Cor van de Beeten in dienst gekomen en nog steeds werkzaam binnen de organisatie. Niet altijd vanuit een familiaire basis, maar zeker wel met een familiair gevoel bij het team.

De groei van de organisatie heeft inmiddels geleid tot een vast personeelsbestand van circa 125 medewerkers.